mandag 31. mai 2010

Mandagstema: Svart & Hvitt

Grønland er norsk! Forretningsstanden på Grønland Torg ønsker ikke at det skal være tvil om den saken og flagger derfor heftig med norske flagg i handlegaten. Vil du finne ut noe om stedet bør du imidlertid kunne engelsk. Flere svart & hvitt bilder her.
kompass

torsdag 27. mai 2010

G for Graffiti

I Gamlebyen under Dyvekes Bro er det bygget en skatebowl (fant nettopp ut at det er det det heter). Bowlen brukes, i tillegg til skating, som konsertarena og som lerret til graffitikunstnere. Flere innlegg på G her.
kompass

mandag 24. mai 2010

Mandagstema: Følelser

Nordstrand jenter 96 vinner en av vårkampene i 2009. Flere følelser her.

søndag 23. mai 2010

FOTOVERDEN: BLOMSTER

Skiftende vær i Botanisk hage i dag. Disse dramatiske orkideene (Cypripedium) fra Kaukasusryggen er mitt bidrag til fotokonkurransen på Fotoverden i juni.
kompass
Og her er mitt andre bidrag til fotokonkurransen. En unnselig liten plante jeg fant i Ekebergskråningen en novemberdag i fjor.






























kompass

lørdag 22. mai 2010

FOTOVERDEN: SVART/HVITT


Bysyklene blir stadig mer populære i Oslo Øst og danner fine mønstre der de står i stativene sine. Flere svart/hvitt bilder her.
kompass

torsdag 20. mai 2010

F for Fagerlia

Fagerlia er et naturområde langs Alnaelven som nærmest har vært utilgjengelig frem til nå, der det ligger innklemt mellom elven og jernbanen rett nedenfor Møllefossen på Bryn. Området har en unik fauna og et fasinerende urskogspreg som få vet at finnes i Oslo. Nå er gangveien inn i området fra Svartdalen straks ferdig. Det er allerede nå mulig for den som er stødig på foten å forsere fossen bak Bandidos sitt hovedkvarter og ta området i nærmere øyesyn. Flere innlegg på F her.
kompass

tirsdag 18. mai 2010

Oslo skyline


Oslo har en stadig skiftend skyline for tiden der både forgrunn og bakgrunn endrer seg kontinuerlig. Mer tradisjonelle bilder finner du her.

søndag 16. mai 2010

Mandagstema: Bomskudd

Å ta bilde av barna i 17. maitoget er en frustrerende oppgave. Dette er av min datter (hun bak flaggene). I år har jeg bestemt meg for ikke en gang å prøve. Sover heller lenge i morgen tidlig. Flere bomskudd her.

torsdag 13. mai 2010

E for Enebakkveien 71b

I Enebakkveien 71b ligger Kværnerdalen barnehage som får 612 plasser. Bygget er en rehabilitering av Kværner sitt tidligere administrasjonsbygg som siden 1997 har stått tomt etter at hovedkontoret flyttet til London. Flere E-innlegg her.
kompass

mandag 10. mai 2010

Mandagstema: Majestetisk

Måtte grave dypt i billedarkivet denne gangen for å finne noe virkelig majestetisk. Etter innspill fra min kone, valgte jeg Grand Canyon. Kanskje ikke det mest imponerende bildet, men Grand Canyon er imponerende. Flere majestetiske bilder finner du her.

onsdag 5. mai 2010

D for Domkirken

Da Oslo domkirke ble pusset opp, kom det til syne et klart skille midt på tårnet. Nederste del er hollandske gul teglsteinen som kom til Norge som ballast i norske trelastskuter på begynnelsen av 1700-tallet og som var en billig gjenbruksløsning for det den gang så fattige Norge, mens øvre del er bygd med rød teglstein rundt 1850. I 1850 var Norge fortsatt fattig og man hadde ikke råd til å hente samme type teglstein fra Holland når trelastskutene ikke lenger kom med dem som balast. Flere innlegg på D finner du her.
kompass

mandag 3. mai 2010

Mandagstema: Drømmer

Få steder drømmes det mer intense drømmer enn i et fengsel. Noen drømmer om det store kuppet, mens andre drømmer om å leve et normalt liv. Dette er mitt bidrag til mandagstema 2. mai 2010 som er tatt her.
kompass